Gdje sam?

Volontiranje u Centru za mlade iz alternativne skrbi

Udruga Igra traži volontere/volonterke za rad u Centru za mlade iz alternativne skrbi!

Pozivamo zainteresirane da se pridruže našem timu u radu na projektima za djecu i mlade iz domova, odgojnih zavoda i udomiteljskih obitelji.

Djecu i mlade kroz razne aktivnosti i metode rada osnažujemo za širenje socijalne mreže, upravljanje financijama, brigu o sebi, odnosima, potragu za poslom i zadržavanje posla, te im se pružamo podrška u procesu obrazovanja i psihosocijalna podrška. Nastojimo biti tu kao netko na koga se mogu kontinuirano osloniti i biti im podrška da se lakše nose s izazovima i problemima - bilo da se nalaze u skrbi ili su već započeli samostalan život.

Volonteri bi sudjelovali u aktivnostima aktualnih projekata (direktan rad s djecom i mladima, administrativni i organizacijski poslovi).

Potrebno je prijaviti se do 18.09.2017. jer će prije početka volontiranja biti organizirana edukacija za volontere.

Organizator: Igra
Datum početka: 01.10.2017.
Lokacija: Sveti Duh 55, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Igra
Lokacija projekta:Sveti Duh 55, Zagreb
Ciljana skupina: Djeca i mladi iz alternativne skrbi (iz dječjih i odgojnih domova, domova za odgoj, odgojnih zavoda i udomiteljskih obitelji)
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 10 volontera)
Datum početka: 01.10.2017
Datum završetka:30.06.2018
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: prema dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Jadranka Lukin - kontakt@udrugaigra.hr
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Na volontiranje se mogu prijaviti studenti ili diplomirani stručnjaci socijalnog rada, psihologije i socijalne pedagogije. Volontiranje se odvija u udruzi Igra (Sveti Duh 55), ali i na terenu (npr. u dječjim domovima i domovima za odgoj, lokalnoj zajednici i sl.). Primjeri aktivnosti na projektima: - Individualna psiho-socio-pedagoška podrška - Grupna psiho-socio-pedagoška podrška - Telefonsko i facebook chat informiranje, podrška i savjetovanje - Pomoć mladima u radu na web stranici koju su sami kreirali - Dežurstva pri dolasku mladih u udrugu kako bi koristili računalo, mobitel i druge uređaje - Organizacija događaja i radionica - Razni administrativni poslovi Volonteri će imati mogućnost sudjelovanja u razvoju i kreiranja nekih aktivnosti i radionica prema vlastitim interesima/vještinama i znanjima, a u skladu s potrebama mladih. Sve aktivnosti volonteri će izvoditi uz sustavnu podršku zaposlenika Udruge, a tip aktivnosti ovisiti će o trenutnoj potrebi korisnika projekta i razdoblju u kojem se provode pojedine projektne aktivnosti.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Volonteri će omogućiti efikasnije provođenje projekata, raznovrsnost pruženih usluga te time i veću podršku djeci i mladima iz alternativne skrbi.
Očekivani rezultati za volontere: Završena edukacija za rad na aktivnostima Centra za mlade iz alternativne skrbi. Iskustvo rada s djecom i mladima u riziku od socijalne isključenosti. Nove vještine i znanja koje će moći koristiti u daljnjem radu. Uvid u funkcioniranje provedbe projekata i rada udruge općenito, te načina funkcioniranja sustava socijalne skrbi za mlade (institucija socijalne skrbi, udruga koje rade s mladima, suradnje s drugim institucijama, posttretmanskim uslugama za mlade iz alternativne skrbi). Mogućnost sudjelovanja na treninzima i edukacijama udruge Igra, te u edukativnom izletu za mlade.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.