Gdje sam?

"Igrom do škole"

Program „Igrom do škole“ obuhvaća igraonice za predškolsku djecu iz socijalno depriviranih obitelji, koja ne pohađaju redovne vrtiće i grupe za samopomoć njihovih majki.
Osnovni cilj programa je pružanje podrške djeci i roditeljima u prevladavanju nepovoljnih uvjeta za razvoj i odgoj djece.

Igraonice se odvijaju na 2 lokacije, u gradu Zagrebu i Velikoj Gorici. Svaku igraonicu vode dvije stručne osobe: odgajatelj i pedagog/socijalni pedagog.

Volonter u igraonici sudjeluje u raznim aktivnostima s djecom, kao pomoć odgajatelju (npr. bojanje, crtanje, izrezivanje, izrada ukrasa, igranje društvenih igara, pjevanje, plesanje, fizičke aktivnosti s djecom, pomoć pri posluživanju užine, odvođenje djece na WC, na pranje ruku i dr.). Uloga volontera izuzetno je važna jer omogućava individualni rad s pojedinom djecom (što je posebno važno kod mlađe djece i djece s posebnim potrebama koja također pohađaju naše igraonice).

Lokacije projekta: Igraonice KOZARI BOK, u prostoru dječjeg vrtića “Zrno”, Kozari Bok, 9. odvojak bb,
termini: igraonica utorkom (1 volonter) i igraonica srijedom (1 volonter), od 16,00–19,00 sati;

Igraonica VELIKA GORICA, u prostoru dječjeg vrtića “Velika Gorica”, J. Pucekovića 2, termin: ponedjeljkom (1 volonter), od 17,00–19,30 sati.

Organizator: Udruga Djeca prva
Datum početka: 06.11.2017.
Lokacija: 1. Kozari Bok, 9. odvojak bb (Zagreb); 2. J. Pucekovića 2, Velika Gorica, Grad Zagreb i Grad Velika Gorica

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga Djeca prva
Lokacija projekta:1. Kozari Bok, 9. odvojak bb (Zagreb); 2. J. Pucekovića 2, Velika Gorica, Grad Zagreb i Grad Velika Gorica
Ciljana skupina: Predškolska djeca (2-7 godina), koja uglavnom ne pohađaju redovne vrtiće i njihovi roditelji (majke) iz siromašnih, socijalno depriviranih obitelji.
Ciljani broj volontera:3 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 06.11.2017
Datum završetka:31.12.2017
Broj sati: 3
Učestalost: tjedno
Od - do: 16,00-19,00 sati
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama

Sklonost i volja za rad s djecom; odgovorna, strpljiva, komunikativna osoba, sklona timskom radu
Kontakt osoba: Sonja Vukadinović
Pokriveni troškovi:Ne
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Veća mogućnost individualnog radu/provođenja aktivnosti s djecom mlađe kronološke dobi i djecom s poteškoćama u razvoju, veća kvaliteta usluge za korisnike.
Očekivani rezultati za volontere: Iskustvo u radu s djecom; stjecanje vještina i znanja rada s marginaliziranim skupinama djece; učenje od stručnjaka i stručna podrška volonteru; sudjelovanje u edukaciji koju udruga organizira; mogućnost korištenja stručnom literaturom koju udruga posjeduje.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.