Gdje sam?

Terapija glazbom

Djeca s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji mogu imati velike koristi od glazbene terapije, koja može poboljšati društvene, motorne i komunikacijske vještine.

Glazba i mozak dobro funkcioniraju zajedno, a poticanje ritmičkih područja u mozgu može potaknuti motorne vještine i reflekse, također napomenimo kako postoje i veze između glazbe i jezika u mozgu pa s toga ovakve radionice su posve hvalevrijedne za našu djecu.

Volonteri će uz vodstvo terapeuta pomagati u provođenju ciljeva terapije glazbom.

Organizator: Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa
Datum početka: 22.05.2018.
Lokacija: Siget 12, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa
Lokacija projekta:Siget 12, Zagreb
Ciljana skupina: Djeca s intelektualnim teškoćama (djeca sa sindromom Down - uzrast od 2-4 god)
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 22.05.2018
Datum završetka:31.12.2018
Broj sati: 3
Učestalost: tjedno
Od - do: Od 17:30 do 18:15
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Podučavanje
Briga i njega osoba
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: Afinitet za rad s djecoms teškoćama u razvoju
Kontakt osoba: Aleksandar Karanfiloski
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Radionice terapija glazbom održava se svaki tjedan (utorak) od 17:30 do 18:15 u prosotru Dječjeg vrtića Siget na adresi Siget 12. Potrebno ponjeti tenisice za dvoranu.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Istraživanja su pokazala kako glazba snažnog ritma može potaknuti moždane valove da počnu rezonirati u tom ritmu. Brži ritmovi uzrokuju oštriju koncentraciju i budniji intelekt, dok sporiji ritmovi vode do meditativnog stanja. Ovaj proces dovodi do toga da mozak sam počne brže prelaziti iz jedne frekvencije u drugu i bez glazbe. S promjenom u moždanim valovima dolazi i promjena u tjelesnim funkcijama. Oni procesi kojima upravlja autonomni živčani sustav, poput disanja i otkucaja srca, mogu se mijenjati s promjenama u ritmu glazbe. Ciljevi i zadaće glazbene terapije usmjereni su i primjereni razvojnim, psihoihomotornim, emocionalnim i perceptivnim osobitostima djece u istovrsnim grupama s obzirom na dob i sposobnosti.
Očekivani rezultati za volontere: Osnažiti volontere s iskustvom rada s djecom s teškoćama u razvoju. Prikazati nove modele rane intervencije. Dobiti preporuku svoj volonterski rad.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.