Gdje sam?

INTEGRACIJSKI CENTAR I FREE SHOP

Pridružite nam se u olakšavanju i uljepšavanju svakodnevnice azilanata i tražitelja azila u Zagrebu.

Kao dio svog djelovanja, Are You Syrious? (AYS) je otvorio prvi integracijski centar u zajednici u Središću u Novom Zagrebu, gdje su, uz naše korisnike i donatore, svi dobrodošli družiti se, popiti kavu ili čaj i saznati čime se i zašto AYS bavi. Za naše korisnike tu je na raspolaganju i računalo te wi-fi, a uvijek nastojimo odgovoriti i na pitanja i probleme s kojima se naši korisnici svakodnevno susreću kao što su pitanja o pronalasku zaposlenja, stanovanja, obrazovanja, zdravstvene zaštite te razne administrativne nedoumice.

Unutar integracijskog centra, funkcionira Free shop namijenjen svima kojima je pomoć te vrste potrebna, ponajprije tražiteljima međunarodne zaštite kao i ljudima koji su dobili neki od oblika međunarodne zaštite, a isto tako i ostalim osobama u teškoj socijalnoj situaciji.

Kao osovinu ideje po kojoj je AYS Free shop nastao te bitnu razliku između načina na koji Free shop pruža pomoć svojim korisnicima naspram ostalih ustaljenih sustavnih oblika pružanja humanitarne pomoći treba istaknuti činjenicu da ovakvim djelovanjem svi naši korisnici dobivaju mogućnost odabira i na taj način dostojanstveno nabave potrebne stvari. Tražimo volontere koji našim korisnicima pomažu u snalaženju unutar shopa te održavanju prostor urednim i funkcionalnim. Iz tog razloga, nakon svake smjene volonteri trebaju počistiti prostor centra i samog shopa (oboje malena kvadratura) kako bi naši korisnici osjetili da nam je stalo do prostora u kojem se trebaju osjećati dobrodošlima.

Volontiranjem u AYS Free shopu i Integracijskom centru, možete izravno pomoći odraslima i djeci, samcima i obiteljima da pronađu potrebnu obuću, odjeću, kućanske i higijenske potrepštine te igračke.
Inventar koji dijelimo u shopu sastoji se isključivo od donacija, a prema zakonskoj obavezi, sve donacije, uz sortiranje, kao i distribuciju inventara korisnicima, volonteri moraju pažljivo evidentirati.

AYS Free shop za korisnike otvoren je PONEDJELJKOM, SRIJEDOM i PETKOM, od 13.00 do 16.00, a smjene volontera obuhvaćaju iste dane od 13.00 do 19.00 PONEDJELJKOM (13.00 - 16.00 rad s korisnicima, 16.00 - 19.00 čišćenje i zaprimanje i sortiranje donacija), 13.00 - 17.00 SRIJEDOM i PETKOM (13.00 - 16.00 rad s korisnicima, 16.00 - 17.00 čišćenje i donacije, volonter može izabrati jednu od ove dvije smjene) na adresi Brune Bušića 42 (ulaz sa stražnje strane zgrade).

POTREBNI SU NAM VOLONTERI KOJI MOGU DOLAZITI NA REDOVNOJ BAZI (barem jednom tjedno) TE VOLONTIRATI DULJI PERIOD OD NEKOLIKO MJESECI.

Dobrodošli!

Organizator: Are You Syrious
Datum početka: 01.05.2018.
Lokacija: Ulica Brune Bušića 42, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Are You Syrious
Lokacija projekta:Ulica Brune Bušića 42, Zagreb
Ciljana skupina: izbjeglice i ostali potrebiti
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 8 volontera)
Datum početka: 01.05.2018
Datum završetka:31.12.2018
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: ovisno (gore navedeno)
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: 098672744
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Potrebni su odgovorni volonteri.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Osigurati korisnicima dostojanstven odabir artikala koji su im potrebni, kao i mogućnost da u ugodnoj atmosferi provedu vrijeme.
Očekivani rezultati za volontere: Unaprijeđenje komunikacijskih vještina i vještine rada u timu, iskustvo zajedništva, upoznavanje mnoštva predivnih ljudi.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.