Gdje sam?

Pismenost za sve: obrazovanje, istraživanja i projekti

Skupom želimo ukazati na potrebu sustavnog poticanja čitanja i pismenosti među svim društvenim skupinama najčešće nevidljivim široj stručnoj javnosti.

Skup je temom usmjeren na osobe koje žive u posebnim okolnostima: zatvorenici, beskućnici, osobe smještene u raznim ustanovama za skrb, te osobe kojima je smanjen pristup čitalačkim materijalima kao što su stanovnici otoka ili hrvatski državljani koji privremeno ili stalno borave u drugim državama.

Sve smo više svjesni važnosti pismenosti na svim razinama i svim medijima i sve više izloženi njezinim izazovima u suvremenom svijetu. Sve je više osoba s teškoćama čitanja i pisanja, kako u razvijenim, tako i u zemljama u razvoju. Pismenost nije važna samo za razvoj pojedine osobe, učenje i napredak u životu, već je bitna za svakodnevni život i podizanje njegove kvalitete.

Organizator: Hrvatsko čitateljsko društvo
Datum početka: 07.09.2018.
Lokacija: Školska knjiga, Velika dvorana, Masarykova 28, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Hrvatsko čitateljsko društvo
Lokacija projekta:Školska knjiga, Velika dvorana, Masarykova 28, Zagreb
Ciljana skupina: Knjižničari, nastavnici, profesori, istraživači, svi koji se na bilo koji način bave promicanjem pismenosti
Ciljani broj volontera:2 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 07.09.2018
Datum završetka:07.09.2018
Broj sati: 7
Učestalost: godišnje
Od - do: 8 do 15
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Posebni zahtjevi: Jedna bi osoba trebala posjedovati foto aparat radi bilježenja događaja.
Kontakt osoba: Snježana Berak
Web stranica: snjezana.berak@knjiznica-bjelovar.hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Potrebno je javiti se u prizemlju zgrade i pričekati organizatora. Bilo bi poželjno da imaju bedž s imenom ili da se jave ranije kako bi im mi izradili.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Pomoć u pripremanju materijala za sudionike skupa, vođenje liste prisutnih,djeljenje materijala, davanje servisnih informacija. Očekujemo da skup bude organiziran na dostojnom nivou.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri mogu kroz rad u našoj udruzi kao nagradu ostvariti besplatno članstvo što im donosi nove benefite, također mogu sklopiti poznanstva, vježbati svoje organizacijske i komunikacijske sposobnosti.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.