Gdje sam?

Slatki servis (šk.god.2018/2019) - individualna podrška djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1

SLATKI SERVIS - individualna podrška djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1 na području Zagreba i okolice tijekom šk. god. 2018/2019

Kontrola i disciplina često su teški i dosadni, a takav je i sam dijabetes tipa 1. Oboljela djeca (i njihovi roditelji) zato trebaju hrabre, tople i odgovorne volontere koji su spremni učiti i koji će im pomoći da se osamostale. Postani volonter i povremeno preuzmi dio te odgovornosti i obveza, odnosno malo im pridrži teret dječjeg dijabetesa!

Prođi edukaciju, upoznaj "svog štićenika" i pomogni mu svojim prisustvom, razumijevanjem i podrškom oko 20 sati mjesečno (5 sati tjedno) tijekom školske godine - u terminu po dogovoru. 

„Ja ću te sve naučiti, a moji roditelji su uvijek tu da nam pomognu. Ako mogu ja, možeš i ti. ;) Hvala ti!“

Prijave primamo do 7. listopada!

Opis posla i Obrazac za prijavu možete pronaći i ovdje.

Imamo tjedan dana da se malo bolje upoznamo i 14.10. počinju edukacije. Dobro došli!

Organizator: Udruga za skrb djece s posebnim zdravstvenim potrebama 3L
Datum početka: 08.10.2018.
Lokacija: Zagreb i okolica, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za skrb djece s posebnim zdravstvenim potrebama 3L
Lokacija projekta:Zagreb i okolica, Zagreb
Ciljana skupina: djeca vrtićke dobi i osnovnoškolci
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 08.10.2018
Datum završetka:31.12.2018
Broj sati: 5
Učestalost: tjedno
Od - do: prema dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Posebni zahtjevi: Volja za rad s djecom, velika odgovornost i malo hrabrosti
Kontakt osoba: Zrinka Babić
Web stranica: http://www.3ludruga.hr/slatki-servis/
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Prijave primamo do 7. listopada kako bi imali tjedan dana vremena do početka edukacija. Nakon uvodnog sastanka/intervjua potencijalni volonteri prolaze psihološku procjenu. Za uključene volontere edukacije su obavezne i planirano će se održavati četri vikenda 14.10, 21.10., 27./28.10. i 3./4.11. okvirno od 9-15h. u Španskom i u Ilici 48. Ovo je treća godina provođenja programa Slatki servis, reakcije stručnih suradnika, obitelji i volontera do sada su redom pozitivne i veselimo se nastavku i rastu u suradnji s vama! Prije slanja prijave molimo pročitajte Opis posla objavljen na http://www.3ludruga.hr/slatki-servis/. Ovdje smo objavili i raspored edukacija: http://www.3ludruga.hr/slatki-servis-u-pripremama-za-zaprimanje-prijava-za-skolsku-godinu-2018-2019/. Razdoblje provedbe (individualno pružanje podrške) je od studenog 2018. godine do studenog 2019. godine - tijekom školske godine.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Za organiciju uspješno uključenje novih volontera u program Slatki servis i ostvarenje ciljeva projekta. Za djecu i roditelje upoznavanje dobrih ljudi iz zajednice koji će im biti podrška, malo olakšati život s dijabetesom i povećati kvalitetu života.
Očekivani rezultati za volontere: Kroz program obavezne edukacije volonteri stiču ili nadograđuju pedagoške vještine, socijalne vještine - suradnja s roditeljima, odgojno-obrazovnim ustanovama i djetetom, podrška djeci u učenju i ponašanju, vještine učinkovite komunikacije, znanje o dijabetesu tipa 1 – medicinski, psihološki, nutritivno i iskustveno, zdrave životne navike i matematičke vještine. Volonteri najviše uče kroz iskustvo rada s djetetom s težim oštećenjem zdravlja i upoznavanje s izazovima s kojima se susreću obitelji djece s posebnim zdravstvenim potrebama. Uključeni volonteri imaju priliku pomoći u senzibilizaciji javnosti i širenju tolerancije, smanjenju stigmatiziranja i sl.
Komentar organizatora: Uzbuđeni smo zbog novog početka (treće godine) ovog inovativnog programa. Svjesni smo i dobiti i odgovornosti koju nosi ova volonterska pozicija i stoga se još više veselimo vašim prijavama i svemu što slijedi nakon toga. Hvala vam!

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.