Gdje sam?

Izložba "Hrvatska glagoljica"

Hrvatska glagoljica, odnosno uglata glagoljica, najstarije je pismo hrvatskoga naroda, čuvarica je njegovog identiteta i kulture.

40 godina nakon uspješne izložbe "Zagreb, riznica glagoljice", u Europskoj godini kulturne baštine, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) organizira tematsku izložbu "Hrvatska glagoljica" pod sloganom „Slovimo glagoljicom“, kojom će prikazati glagoljicu kroz prizmu povijesnog razvoja, tipografije, kulturološkog utjecaja i suvremene primjene.

Uz pregled samog povijesnog nastanka i značaja pisma, koncept izložbe sadrži audiovizualni te virtualni prikaz materijalne i nematerijalne glagoljske baštine s opisima na samoj glagoljici, hrvatskom i engleskom jeziku na latinici te na brajici.

Za izvedbu izložbe te popratnih sadržaja potrebna je pomoć volontera za informiranje pojetitelja, upravljanje 3d pisačem i laserskim rezačem, dežurestvo na info pultu.

Svi volonteri bit će prethodno educirani za korištenje 3d pisača i lasera, upoznati sa sadržajem i audiovizualnom prezentacijom izložbe.

Organizator: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK)
Datum početka: 06.11.2018.
Lokacija: Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK)
Lokacija projekta:Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb
Ciljana skupina: Cjelokupna javnost
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 16 volontera)
Datum početka: 06.11.2018
Datum završetka:15.12.2018
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: od 9 do 21 (podjela u smjene)
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Sandi Antonac
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Projekt će omogućiti promociju novih programa i usluga Knjižnice, a time i njihovu dostupnost korisnicima i široj zajednici.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) redovito organizira događanja vezana uz programe Knjižnice, sudjeluje u razvoju strateških projekata i prikuplja sredstva za njihovu izvedbu. Bez pomoći volontera navedeni program ne bi bilo moguće izvesti.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će kroz projekt upoznati naše najstarije pismo, ali i djelovanje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te sudjelovati u izvedbi strateških programa relevantnih za cijelu zajednicu.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.