Gdje sam?

Izlasci u zajednicu

Aktivnosti projekta odvijaju se jednom mjesečno kroz posjete različitim događanjima, ustanovama, manifestacijama i ostalim sadržajima u Gradu Zagrebu.

Korisnici „Malog doma – Zagreb“ su djeca i mladi sa višestrukim teškoćama u dobi od 3. do 21. godine te im je potrebna pomoć VOLONTERA/ASISTENTA kako bi mogli posjetiti neka mjesta i događanja u lokalnoj zajednici. Projekt će se provoditi do kraja 2018. godine i nakon toga ća se nastaviti u 2019. godini.

Za prvi izlazak planira se posjeta Hrvatskoj knjižnici za slijepe. Izlazak će se organizirati u mjesecu studenom u prijepodnevnim satima (predviđeni termin je ili 09. 11. 2018. ili 13. 11. 2018. ovisno o broju volontera). Drugi izlazak će biti u vrijeme Adventa na neko od mjesta u Gradu Zagrebu.

Stoga Vas pozivamo ako imate malo vremena, želje i volje JAVITE SE I SUDJELUJTE u projektu „Izlasci u zajednicu“ koji omogućuje našim malim i mladim sugrađanima sa teškoćama da se uključe u život Grada i posjete mjesta koja su im još uvijek teško dostupna.

Organizator: Dnevni centar Mali dom - Zagreb
Datum početka: 01.11.2018.
Lokacija: Baštijanova 1d, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Dnevni centar Mali dom - Zagreb
Lokacija projekta:Baštijanova 1d, Zagreb
Ciljana skupina: Djeca s teškoćama u razvoju
Ciljani broj volontera:6 (do sad se prijavilo 6 volontera)
Datum početka: 01.11.2018
Datum završetka:31.12.2018
Broj sati: 4
Učestalost: mjesečno
Od - do: 9,00 do 13,00
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Briga i njega osoba
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Mirjana Marojević
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Potrebna je fleksibilnost u organizaciji vremena budući će se datumi izlazaka kroz godinu dogovarati sukladno broju prijavljenih volontera. Također je bitno da volonter koji se prijavljuje na ovu poziciju nema zdravstvenih teškoća koje bi ga ometale u hodanju, šetnji, upravljanju adaptiranim kolicima i sl.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Tijekom odvijanja projekta planira se da svi korisnici posjete neko od mjesta, događanja, manifestacija i bližoj ili daljoj lokalnoj zajednici.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će imati priliku upoznati se sa djecom s višestrukim teškoćama(osjetilne teškoće, intelektualne i motoričke teškoće)i njihovim potrebama. Imati će priliku upoznati načine na koje djeca s utjecajnim teškoćama uče i doživljavaju svijet oko sebe.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.