Gdje sam?

Akcija prebrojavanja zimujućih malih ušara (Asio otus)

Male ušare se tijekom zime okupljaju u manje skupine, najčešće unutar naselja. Za dnevni odmor rado biraju crnogorična stabla koja su lakša za skrivanje (npr. smreke, tuje, čemprese), no često ih se može pronaći i na nekim bjelogoričnim stablima (breze, platane i dr.), ponekad obraslim bršljanom ili imelom. Male ušare se uglavnom hrane sitnim glodavcima čije kosti i dlaku ne mogu probaviti, te ih izbacuju u obliku gvalica 1-2 puta dnevno.
Akcija prebrojavanja radi se na način da se pregledaju krošnje stabala te potraže potencijalni tragovi, tj. gvalice u podnožju stabla.

Volonteri sami odabiru lokaciju koju žele provjeriti, bitno je da se odabere odgovarajuće stanište, po mogućnosti neko koje obilaze svakodnevno ili baš tamo idu na izlet.

Organizator: Udruga Biom
Datum početka: 10.12.2018.
Lokacija: Volonteri sami odabiru lokaciju koju žele provjeriti, bitno je da se odabere odgovarajuće stanište (naznačeno u dijelu Opis rojekta), Republika Hrvatska

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga Biom
Lokacija projekta:Volonteri sami odabiru lokaciju koju žele provjeriti, bitno je da se odabere odgovarajuće stanište (naznačeno u dijelu Opis rojekta), Republika Hrvatska
Ciljana skupina: Svatko koga imalo zanimaju sove!
Ciljani broj volontera:1 (do sad se prijavilo 0 volontera)
Datum početka: 10.12.2018
Datum završetka:15.02.2018
Broj sati: 4
Učestalost: godišnje
Od - do: preko dana
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Drugo

Osnovno prepoznavanje sova
Kontakt osoba: dunja.delic@biom.hr
Web stranica: https://www.biom.hr/vijesti/volonterska-akcija-prebrojavanja-malih-usara/
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Ukoliko niste sigurni možete li prepoznati ovu vrstu sove, obratite nam se na: dunja.delic@biom.hr, te ćemo podijeliti s vama karateristike male ušare, prema kojima ćete ju moći prepoznati.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Prikupljeni podatci o brojnosti male ušare koji će koristiti pri planiranju zaštite ove vrste.
Očekivani rezultati za volontere: Vrijeme provedeno u prirodi, bolje upoznavanje s životinjskim svijetom i zelenim površinama u svojoj okolini. Sudjelovanje u građanskoj znanosti i očuvanju prirode. Znanje o malim ušarama

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.