Gdje sam?

Moderator prava za pristup informacijama

Code for Croatia i GONG provode projekt internetske platforme za pravo na pristup informacijama putem koje građani imaju mogućnost zahtijevati informacije kojima raspolažu tijela javne vlasti, a koje mogu biti od opće koristi. Osim toga, na ovaj način građani mogu provjeriti radi li to tijelo javne vlasti posao u svojoj nadležnosti i kako provode svoje dužnosti.

Tražimo više volontera koji će biti administratori i/ili moderatori na ovoj platformi za ostvarivanje prava za pristup informacijama.

Za više informacija što uključuje moderiranje i administriranje projekta pogledajte na sljedećoj prezentaciji: https://bit.ly/2C2Gxb4

Volonter može raditi od doma u vrijeme kada mu najbolje odgovara. Koriste se online alati te je stoga važno poznavanje interneta i dobro snalaženje u raznim internetskim alatima.

Organizator: Code for Croatia
Datum početka: 27.01.2019.
Lokacija: (volontiranje od kuće), Cijela Hrvatska

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Code for Croatia
Lokacija projekta:(volontiranje od kuće), Cijela Hrvatska
Ciljana skupina: studenti, građani, javne osobe
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 10 volontera)
Datum početka: 27.01.2019
Datum završetka:31.12.2019
Broj sati: 2
Učestalost: mjesečno
Od - do: prema mogućnostima volontera i osobnom rasporedu
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu
Posebni zahtjevi: Rad na vlastitom računalu, pristup internetu
Kontakt osoba: Lana Podgoršek (lana@codeforcroatia.org)
Web stranica: https://imamopravoznati.org
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Volonteri će primiti potrebno obrazovanje o ovoj tematici i načinu rada. S volonterima se potpisuje volonterski ugovor za dugoročno volontiranje i volonteri po istjeku ugovora dobivaju potvrdu o stečenim kompetencijama kroz volontiranje.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Suradnja s volonterima poželjna i nakon završnog datuma ovog projekta.
Očekivani rezultati za volontere: Kroz ovo volontiranje, volonteri će naučiti više o pravu na pristup informacijama i iz prve ruke vidjeti cijeli proces u pristupu informacijama. Volonteri će naučiti proces u otvaranja podatka, prava na pristup informacijama i proces dobivanja informacija od javnog sektora (tijela javne vlasti).
Komentar organizatora: Moguća suradnja i na drugim projektima. Voditelj projekta biti će dostupan za konzultacije s volonterima prema potrebni i to putem online alata.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.