Gdje sam?

6. sportski susreti umirovljenika Hrvatske

 Programom Sportski susreti umirovljenika Hrvatske organiziraju se natjecanja u sportskim disciplinama po dogovoru Matice umirovljenika Hrvatske i njenih županijskih podružnica, klubova, udruga. Ove godine umirovljenici će se natjecati u kuglanju, šahu, pikadu, beli, briškuli i trešetu. Sportaši osvajaju bodove i medalje, timovi pehare a najbolja županija svoj pehar. Uz sportske aktivnosti, za sve starije koji su u pratnji sportaša, organizira se poseban program. Ove godine organizirat će se radionice nordijskog hodanja, zdravstvene (mjerenje tlaka i šećera, disanja, relaksacije). Za sve sudionike bit će organizirana okrijepa, ručak, te zabavni program (glazba, tombola).

Sportski susreti umirovljenika Hrvatske dio su nastojanja Matice umirovljenika Hrvatske potaknuti starije na izlazak iz domova, na aktiviranje, povezivanje, ublažiti im osjećaj osamljenosti i odbačenosti od društva, uključiti ih u život zajednice, podržati ih u zdravim aktivnostima, otvarati im nove mogućnosti povezivanja. 

Organizator: Matica umirovljenika Hrvatske
Datum početka: 21.05.2019.
Lokacija: SRC Bundek, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Matica umirovljenika Hrvatske
Lokacija projekta:SRC Bundek, Zagreb
Ciljana skupina: starije osobe
Ciljani broj volontera:21 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 21.05.2019
Datum završetka:21.05.2019
Broj sati: 0
Učestalost: godišnje
Od - do: od 9 do 17
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Širanović Vesna
Web stranica: siranovic@net.hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Od volontera očekujemo da za vrijeme Susreta skrbe o starijima (od trenutka dolaska njihova autobusa na parkiralište SRC Bundek do odlaska). To znači da im budu na raspolaganju za rješavanje svih eventualnih mogućih problema, budu njihova kontakt osoba u Zagrebu za događanja na Susretima, osoba kojoj se obraćaju ako nešto treba rješiti.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Zadovoljni korisnici, nova poznanstva i ideje za povezivanja i aktivnosti u njihovim sredinama.
Očekivani rezultati za volontere: Rušenje mogućih predrasuda o starijima, stjecanje iskustva rada s osjetljivim grupama stanovništva, usavršavanje komunikacije i sposobnosti organizacije, rješavanja problema "u trenutku"
Komentar organizatora: Po našim dosadašnjim iskustvima dan Susreta završava s velikim osmjesima i zadovoljstvom svih koji su u njemu sudjelovali na bilo koji način, svi odlaze obogaćeni novim doživljajima. Zato, hvala svima koji žele biti dio ove priče.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.