Gdje sam?

Vratimo livade leptirima! (Učka 360')

Brdovita područja Parka Prirode Učka nekad su bila puna života i ljudi su vodili životinje na ispašu.

                                http://www.pp-ucka.hr/wordpress/wp-content/uploads/pp-ucka-iz-zraka_01.jpg

Napuštanjem tradicionalnog stočarstva travnjaci s vremenom prelaze u šikare i šume. Zajedno s travnjacima nestaju i mnogobrojne vrste leptira, ptica i guštera koje gube svoj dom. Misija volonterskih kampova je pružiti utočište divljim vrstama putem direktnih konzervacijskih akcije te potaknuti ljude da se povežu s prirodom i sudjeluju u njenoj zaštiti. Od vas tražimo dobru volju, spremnost na rad i suradnju tijekom sudjelovanja u aktivnostima krčenja zaraslih travnjaka.

Raspored: U periodu trajanja projekta možete odabrati bilo koji termin i broj dana koji vam odgovara. Radne aktivnosti odvijaju se ujutro od 8:00 do 11:00 sati, te poslijepodne od 17:00 do 19:00 sati kada sunce malo padne. 

Lokacija kampa: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1T98POMUvpk7-nH3dJRnqQRFvYlQkvX6R&ll=45.20669446885043%2C14.22354560000008&z=15

Napomena: Organizator će obezbijediti hranu/vodu.

Organizator: Udruga Biom
Datum početka: 01.07.2019.
Lokacija: iznad mjesta Golovik, Park prirode Učka (mjesto Golovik)

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga Biom
Lokacija projekta:iznad mjesta Golovik, Park prirode Učka (mjesto Golovik)
Ciljana skupina: Studenti, izviđači, svi zainteresirani za boravak u prirodi
Ciljani broj volontera:7 (do sad se prijavilo 7 volontera)
Datum početka: 01.07.2019
Datum završetka:31.07.2019
Broj sati: 5
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 8-11 i od 17-19 sati
Trajanje: Dugotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Kontakt osoba: Dunja Delić (dunja.delic@biom.hr)
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Spavanje u šatorima: Ponesite šator, ponesite vreću za spavanje. Nekoliko je šatora postavljeno za vrijeme čitavog trajanja kampa i moguće je u njima prespavati, u dogovoru s organizatorima. Kuhanje na logorskoj vatri i plinu: Svakih se nekoliko dana kupuju zajedničke namirnice, a troškove hrane pokriva organizator. Pomoć pri kuhanju, prikupljanju drveta i cijepanju vrlo je dobrodošla! Pitka voda iz plastične cisterne na lokaciji: Zalihu pitke vode je potrebno racionalno koristiti. S obzirom na ograničeni volumen vode nema tuša, ali moguće je korištenje javnog tuša na plaži obližnjeg mjesta.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Park prirode Učka područje je sa iznimnim staništima, od kojim su jako vrijedni i travnjaci. Njihovim zaraštanjem nestaju brojne divlje vrste. Naše aktivnosti na odabranoj lokaciji odnose se na "vraćanje" travnjaka vrstama kojima je to značajno stanište, odnosno konkretne akcije krčenja zaraslog područja. Ovaj kamp ima za cilj podizanje svijesti o važnosti aktivne zaštite prirode i ulozi travnjaka za pojedine skupine faune.
Očekivani rezultati za volontere: Učenje o značaju prirode i potrebi za njenom zaštitom; timski rad, komunikacijske i organizacijske vještine; snalaženje u prirodi
Komentar organizatora: Posjetitelje koji dolaze javnim prijevozom možemo autom prevesti do kampa iz Svete Jelene, Brseča ili Mošćeničke Drage za vrijeme trajanja dnevne stanke (11:30 – 15:30). Važno nam je unaprijed znati točno mjesto i vrijeme vašeg dolaska, kako bismo mogli planirati svoj raspored.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.