Gdje sam?

Laku noć, pričoljupci!

Voliš klince, knjige i čitanje? Želiš učiniti nešto dobro za hospitaliziranu djecu? Požuri, nemoj čekati, postani teta ili striček pričalica!

              https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/67958803_2872813122733840_4406398500212834304_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQmAfvBzNHcUxRmiKxE7ZCDW1kLkt1dokSQXgSOPtDe66WvsW62pArb5sUg7bimk67M&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=7c117e27d1f41964a028fcf07524af98&oe=5DEB604C

Tražimo volontere koji će u sklopu projekta „Laku noć, pričoljupci!“ osnažiti hospitaliziranu djecu  kroz čitanje i pripovijedanje priča.
U nastavku se nalazi nekoliko važnih preduvjeta kako biste nam se mogli pridružiti:
1. Sudjelovanje na edukacijskom seminaru 14.9.2019. od 9.00 do 15.30h. (Pritom trebate donijeti Potvrdu o psihofizičkom zdravlju ne stariju od 6 mj. koju će vam izdati Vaš liječnik opće prakse).
2. Sudjelovanje na Radionici izražajnog čitanja u tjednu nakon edukacijskog seminara.
3. Dolazak na superviziju nakon što odradite svoje prve volonterske sate uz mentore.

Projekt se provodi svaki radni i neradni dan tijekom cijele godine, između 19 i 20h u zagrebačkim bolnicama. Orijentacija nadolazećeg edukacijskog seminara je čitanje u KBC Rebro – dugotrajno volontiranje.

Pratite nas facebook stranici Udruge.

Organizator: Udruga za promicanje potreba djece i mladih "SMIJEŠAK za SVE"
Datum početka: 14.09.2019.
Lokacija: Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za promicanje potreba djece i mladih "SMIJEŠAK za SVE"
Lokacija projekta:Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: djeca i mladi
Ciljani broj volontera:35 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 14.09.2019
Datum završetka:31.12.2019
Broj sati: 1
Učestalost: tjedno
Od - do: od 19 do 20 h
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Drugo

Jasno i razgovjetno čitanje na glas
Posebni zahtjevi: Potvrda o psihofizičkom zdravlju koju volonter treba izvaditi prije početka volontiranja; Uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak koju će zatražiti Udruga za sve volontere koji sudjeluju na edukacijskom seminaru
Kontakt osoba: Liljana Stanko; prijave.smijesakzasve@gmail.com
Web stranica: https://www.smijesakzasve.hr/
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Bitno je da se na projekt prijave odgovorne osobe koje zanima čitanje na glas te imaju intrinzičnu motivaciju za rad s djecom i mladima. Volonteri koji se prijave će čitati u bolnici KBC Rebro te je važno da budu spremni volontirati minimalno 6 mjeseci na bazi jedan volonterski odlazak u bolnicu tjedno. Od svih volontera koji sudjeluju na projektu očekuje se kontinuirano usavršavanje kroz polaženje besplatnih radionica i supervizija u organizaciji Udruge. Zainteresirani se mogu prijaviti putem VCZ-a ili mail adrese: prijave.smijesakzasve@gmail.com.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Provođenjem projekta nastojimo pomoći osnaživanju hospitalizirane djece i doprinijeti smanjivanju negativnih posljedica hospitalizacije.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će imati mogućnost primijeniti svoja znanja i organizacijske sposobnosti u radu s djecom i mladima. Usvojiti će vještine komuniciranja s osjetljivim skupinama, odnosno s hospitaliziranom djecom u rasponu godina od 1 do 18 i njihovim roditeljima. Interpretativno čitajući pažljivo odabrane i edukativne dječje knjige promicat će kulturu čitanja i poticati razvijanje navika čitanja u djece. Volonteri će imati mogućnost sudjelovati u svim edukacijama i radionicama u organizaciji Udruge i suradnika, a budu zainteresirani moći će volontirati i u drugim volonterskim akcijama i projektima u organizaciji Udruge.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.