Gdje sam?

Ciklus javnih tribina „ZAŠTO SE MRZIMO?” - "Mržnja u književnosti"

Ciklus javnih tribina potaknut je programskom orijentacijom Centra, prema kojoj Centar provodi aktivnosti koje vode poboljšavanju društvene klime tolerancije, razumijevanja i različitosti u hrvatskom društvu, a upozorava na sve javne oblike i manifestacije netrpeljivosti, govora mržnje, nesnošljivosti, rasizma i netolerancije među ljudima.

               https://ravnododna.com/wp-content/uploads/2019/02/Untitled-f.jpg

Deveta tribina Ciklusa održat će se u velikoj dvorani ZKM-a, ulica Nikole Tesle 7, Zagreb, 23. rujna 2019. u 19.00 sati pod nazivom MRŽNJA U KNJIŽEVNOSTI.

Nastavljamo ciklus "Zašto se mrzimo?" govorom o mržnji u književnosti, polazeći od pitanja postoje li knjige koje šire i potiču mržnju, u kojoj mjeri svjedočimo govoru mržnje u književnim djelima? Što nam u našim sredinama donosi postojanje kulture mržnje posredovane književnošću i književnim djelima?

Organizator: Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust
Datum početka: 17.09.2019.
Lokacija: Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7, 10 000 Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust
Lokacija projekta:Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7, 10 000 Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: Opća populacija
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 17.09.2019
Datum završetka:23.09.2019
Broj sati: 3
Učestalost: svakodnevno
Od - do: Po izboru
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Maja Čižić i Antonija Tomičić
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Potrebni su nam volonteri za dostavu i ljepljenje plakata na lokacijama po Zagrebu poput fakulteta, knjižnice Grada Zagreba, studetski domovi i slično. Dijeljenje i prikupljnaje glasačkih listića za vrijeme održavanja tribine.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Od ciklusa javnih tribina „Zašto se mrzimo?” očekujemo da u prvom redu ispuni sve ciljeve koji su pred program postavljeni, a navedeni u ovom dokumentu. Očekujemo da program djeluje edukativno i informativno, da svim sudionicima, posjetiteljima, svima kojima je sadržaj tribina dostupan izravno ili putem weba ili live streama ili izravnih televizijskih prijenosa ili putem medija, pruži što bolji i kvalitetniji uvid u uzroke, manifestacije i posljedice složenog fenomena mržnje. Izravni učinak je povećanje društvene svijesti o štetnosti mržnje. U tome smisli valja očekivati da je ciklus javnih tribina „Zašto se mrzimo?” postigao svoj cilj i postao novi kvalitet u kulturnoj ponudi grada Zagreba. U tome smislu očekujemo i drugačiji individualni i medijski pristup temama i praksi mržnje s čijim se manifestacijama i učincima suočavamo u svakodnevnom životu. Poseban kvalitet programa je okupljanje stručnjaka, znanstvenika, kulturnih djelatnika, umjetnika oko jedne zajedničke teme, što će uroditi sinergijskim efektom. Naime, nekoliko institucija, kazališta, televizijskih kuća i fakulteta je već zainteresirano da se sadržaji pokazani ili prepoznati na ovome ciklusu javnih tribina, prenesu u odgovarajuće oblike (nastave, programa, predstave) sukladne djelatnostima kojima se te kulturne institucije bave...
Očekivani rezultati za volontere: Mogućnost rada u veseloj sredini koja poštuje i uvažava različitosti te upoznavanje s drugim kulturama i običajima.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.