Gdje sam?

Ciklus javnih tribina „ZAŠTO SE MRZIMO?” - "Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta"

Ciklus javnih tribina potaknut je programskom orijentacijom Centra, prema kojoj Centar provodi aktivnosti koje vode poboljšavanju društvene klime tolerancije, razumijevanja i različitosti u hrvatskom društvu, a upozoravati na sve javne oblike i manifestacije netrpeljivosti, govora mržnje, nesnošljivosti, rasizma i netolerancije među ljudima.

Zbog toga, Centar se odlučio od jeseni 2018. do jeseni 2019. godine organizirati CIKLUS JAVNIH DIJALOŠKIH TRIBINA, pod zajedničkim nazivom „ZAŠTO SE MRZIMO?”. Tribina pod nazivom "Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta" održat će se 22.10.2019. u 19.00 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21, Zagreb.

Ulaz je slobodan.

Potrebni su nam volonteri za dostavu i ljepljenje plakata na lokacijama po Zagrebu poput fakulteta, knjižnice Grada Zagreba, studetski domovi i sl. Dijeljenje i prikupljnaje glasačkih listića za vrijeme održavanja tribine.

Organizator: Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust
Datum početka: 16.10.2019.
Lokacija: Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21, 10 000 Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust
Lokacija projekta:Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21, 10 000 Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: Opća populacija
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 16.10.2019
Datum završetka:23.10.2019
Broj sati: 3
Učestalost: svakodnevno
Od - do: Po izboru
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Maja Čižić i Antonija Tomičić
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: .
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Od ciklusa javnih tribina „Zašto se mrzimo?” očekujemo da u prvom redu ispuni sve ciljeve koji su pred program postavljeni, a navedeni u ovom dokumentu. Očekujemo da program djeluje edukativno i informativno, da svim sudionicima, posjetiteljima, svima kojima je sadržaj tribina dostupan izravno ili putem weba ili live streama ili izravnih televizijskih prijenosa ili putem medija, pruži što bolji i kvalitetniji uvid u uzroke, manifestacije i posljedice složenog fenomena mržnje. Izravni učinak je povećanje društvene svijesti o štetnosti mržnje. U tome smisli valja očekivati da je ciklus javnih tribina „Zašto se mrzimo?” postigao svoj cilj i postao novi kvalitet u kulturnoj ponudi grada Zagreba. U tome smislu očekujemo i drugačiji individualni i medijski pristup temama i praksi mržnje s čijim se manifestacijama i učincima suočavamo u svakodnevnom životu. Poseban kvalitet programa je okupljanje stručnjaka, znanstvenika, kulturnih djelatnika, umjetnika oko jedne zajedničke teme, što će uroditi sinergijskim efektom. Naime, nekoliko institucija, kazališta, televizijskih kuća i fakulteta je već zainteresirano da se sadržaji pokazani ili prepoznati na ovome ciklusu javnih tribina, prenesu u odgovarajuće oblike ( nastave, programa, predstave) sukladne djelatnostima kojima se te kulturne institucije bave...
Očekivani rezultati za volontere: Mogućnost rada u veseloj sredini koja poštuje i uvažava različitosti - Upoznavanje s drugim kulturama i običajima

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.