Gdje sam?

Volonteri umirovljenici mijenjaju svijet

 Syncro tim, vrlo šarolika skupina, sačinjena od izvršnog tima i volontera koji će u narodnom periodu predstavljati 13 zemalja, traži umirovljenike za podršku međunarodnim volonterima u sklopu projekta Mijenjam svijet iz svog susjedstva (Changing the world from my neighborhood).

Međunarodni volonteri će provoditi radionice interkulturalne edukacije namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta iz osnovnih škola Jure Kaštelana, Grigora Viteza, Marina Držića i Lovre pl. Matačića, s naglaskom na niže razrede. Radionice će se provoditi u knjižnicama Savica, Marin Držić i Ivana Brlić Mažuranić

Umirovljenici će biti podrška volonterima u smislu jezika i lokalne kulture i običaja. Pomoći će im u prijevodu njihovih prezentacija i provedbi radionica. Uključivanja umirovljenika je naš odgovor na višestruke upita građana starije dobi, i dalje radno sposobne i motivirane, o mogućnostima volontiranja.


Od volontera umirovljenika se očekuje angažman od 20 volonterskih sati u periodu od 2 mjeseca. Volonterima umirovljenicima će biti pokriven trošak javnog prijevoza za sudjelovanje u aktivnostima.

Organizator: Syncro Synergy Croatia
Datum početka: 01.02.2020.
Lokacija: Savica, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Syncro Synergy Croatia
Lokacija projekta:Savica, Zagreb
Ciljana skupina: umirovljenici
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 01.02.2020
Datum završetka:31.12.2020
Broj sati: 20
Učestalost: tjedno
Od - do: prema dogovoru (između 9 i 16)
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Ivana Pavelić
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Kako je ovo druga godina provedbe projekta, za volontere umirovljenike bit će provedena orijentacijska radionica, na kojoj će im volonteri umirovljenici koji su uključeni od ranije prenijeti svoja iskustva. Također će biti organizirana 'team building' aktivnost na kojoj će umirovljenici upoznati međunarodne volontere s kojima će surađivati.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Doprinos zajednici je višestruk, od uključivanja umirovljenika koje tek malobrojni sugrađani prepoznaju kao intelektualno i iskustveno ravnopravne (čak i superiorne) sudionike svakodnevnih aktivnosti, do u današnjem virtualnom svijetu rijetkog stvarnog kontakta s drugim jezicima i kulturama kroz njihove izvorne predstavnike. Nastavno na odlične rezultate provedbe projekta u 2019. te suradnje s knjižnicama i školama vjerujemo da će ovaj projekt u gradu Zagrebu i dalje izazivati pozitivne reakcije, prvenstveno roditelja, i da ćemo ga provodi i u narednim godinama.
Očekivani rezultati za volontere: Centar za osobni i profesionalni razvoj Syncro Synergy Croatia svojim volonterima umirovljenicima omogućava unaprjeđenje i stjecanje znanja i vještina, te vrednovanje životnog iskustva. Kroz volonterski rada u međunarodnom timu, okruženi djecom i mladima, vjerujemo da će naši volonteri umirovljenici dobiti dodatnu motivaciju za cjeloživotno učenje i aktivno starenje, a dokazano je i da volonteri žive dulje jer volontiranjem i pomaganjem drugima dolazi do većeg otpuštanja hormona oksitocina :)
Komentar organizatora: Za dodatna pitanja i informacije molimo nazvati 095 831 13 55

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.