Gdje sam?

Get together - mentori za mlade izbjeglice

Naš program spaja mlade izbjeglice i tražitelje azila (18-30 godina) s osobama koje će postati njihovi mentori u lokalnoj zajednici. Zadatak mentora/volontera biti će pomoći jednoj mladoj osobi u započinjanju samostalnog života u RH. Volonteri će proći uvodnu radionicu mentorstva u kojoj će dobiti šire informacije o mentorstvu i osobama s kojima će raditi te o očekivanjima od mentorske uloge. 

Organizator: Borders:none
Datum početka: 01.06.2021.
Lokacija: /, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Organizator(i): Borders:none
Lokacija projekta:/, Zagreb
Ciljana skupina: Izbjeglice
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 11 volontera)
Datum početka: 01.06.2021
Datum završetka:31.12.2021
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: Fleksibilno
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Kontakt osoba: info@bordersnone.com
Web stranica: https://www.bordersnone.com/get-together/index.html
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Uvjet za sudjelovanje u programu je prisustvovanje na uvodnoj radionici ali prisustvovanje na uvodnoj radionici ne predstavlja obavezu ulaska u program za sudionike. Nakon uvodne radionice sudionici će odlučiti hoće li pristupiti programu.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Naši korisnici će se na ovaj način brže i lakše uključiti u zajednicu. Uz pomoć lokalnog mentora lakše će savladati izazove s kojima su suočeni te će dobiti pomoć u uključivanju u zajednicu. Razvit će vještine koje nisu imali prilike razvijati do sad s obzirom na njihove životne okolnosti.
Očekivani rezultati za volontere: Naši volonteri razvit će brojne meke vještine poput razumjevanja, komunikacije, usmjeravanja druge osobe, multikulturalnosti, empatije... Mentoring proces je uvijek dvosmjerni proces u kojem obje strane razvijaju određene vještine idobivaju neprocjenjivo iskustvo.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.