Gdje sam?

Proslavimo Sv.Patrick zajedno

Hrvatsko-Irska kulturološka udruga organizira veliki Festival povodom Dana Sv. Patricka, 14.03.09. (subota), i Irski tjedan od 12.-17.03. Na sam Festival nastupiti će 6 bendova, koji sviraju tradicionalnu ili rock irsku glazbu, a biti će popraćeni sa oko 90 irskih plesača, koji će izvoditi Riverdance s bakljama, održavati će se male škole irskih plesova i sl. Obzirom da je i prošle godine na Festivalu bilo prisutno oko 15 000 posjetitelja, i ove godine Udruga je uočila potrebu za dodatnom potporom volontera na taj dan, prvenstveno u smislu da budu prisutni na Festivalu i pomažu u koordiniranju bendova, plesača te kao security. Sveti Patrick je irski svetac zaštitnik, i pored Svetog Nikole i Svetog Valentina, jedan je od najpopularnijih svjetskih svetaca. Danas je Dan Sv. Patricka svjetski blagdan, koji se slavi i van engleskog govornog područja (npr. Japan, Rusija), gdje nema mnogo irskih doseljenika (za razliku od Australije, Kanade i Amerike, gdje su najviše rasprostranjeni). Razloge ne treba dugo tražiti jer se upravo proslave tih blagdana vežu za veselu glazbu, prijateljstvo i uopće pozitivnu energiju. Danas se najpoznatija parada održava upravo u Dublinu, s višemilijunskim brojem posjetitelja.

Organizator: Hrvatsko-Irska kulturološka udruga
Datum početka: 12.03.2009.
Lokacija: Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Hrvatsko-Irska kulturološka udruga
Lokacija projekta:Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: Svi građani Zagreba
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 16 volontera)
Datum početka: 12.03.2009
Datum završetka:17.03.2009
Broj sati: 0
Učestalost: svakodnevno
Od - do: po dogovoru
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Anja Rubčić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Kako je proslava Dana Svetog Patricka svjetski rasprostranjena, počevši od velikih gradskih središta pa sve do malih ruralnih sredina, u hrvatskom se društvu također očitovala potreba za sustavnom organizacijom velike proslave Dana Svetog Patricka na kojoj bi mogao prisustvovati velik broj građana. Nakon toga, pokazala se potreba za organizacijom informacijske točke za sve građane koji su zainteresirani za kulturne sadržaje i niti poveznic e između Hrvatske i Irske, te za doedukacijom putem organiziranih aktivnosti koje pridonose međusobnom upoznavanju hrvatskih građana sa irskom povijesti, glazbom, kulturnim običajima, filmom te općenito irskom kulturom i mentalitetom.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: m
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će imati priliku se družiti sa gostima Festivala.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.