Gdje sam?

Ljetni volonterski kamp Pegasus 2009.

Od 20. lipnja 2009. Konjički centar Pegasus-Šibenik traži i prima volontere za ljetnu ispomoć u Centru za rad oko konja (čišćenje, hranjenje ...) i na radovima oko uređenja prostora šuma i livada., posebno na dijelu na kojem od 05. lipnja postoji novosagrađeno dječje igralište terapijsko-rekreacijskog tipa (čišćenje od kamenja i hortikulturno uređenje)

https://www.sibenik.hr/default.asp?dID=761

Volonteri koji žele doći k nama trebali bi imati svoj šator, vreću za spavanje, pribor za osobnu higijenu i pribor za hranjenje.
Hranjenje moguće u osobnoj režiji u našoj klupskoj priručnoj kuhinji. Sanitarni čvor  sadrži dva toaleta i dio s tušem i perilicom za rublje.

U slučaju nevremena moguće je organizirati spavanje pod krovom
Poželjno bi bilo poznavanje ophođenja s konjima, ali i početnici su dobrodošli s tim da moraju računati da će prvih dana u slobodno vrijeme morati sudjelovati na organiziranim radionicama u kojima će  upoznati kako se ophoditi s konjima i posebno s opremom, te također naučiti ponešto o fiziologiji i psihologji konja. Ostalo će učiti "u hodu" kroz rad u Centru.

Svi koji bi željeli volontirati kod nas trebaju računati da će dnevno oko šest sati trebati provesti na prostoru jahališta za koje će vrijeme dva do tri sata dnevno biti okupirani  pomoćnim poslovima od čišćenja štala, hranjenja konja do uređenja okoliša Centra. 

Svi koji će pokazati sklonost prema terapijskom jahanju  mogu se javiti za pomaganje u izvođenju terapijskog jahanja.
Ostalo vrijeme volnterai mogu slobodno koristiti po svojem osobnom nahođenju uz prethodni dogovor s upravom Centra na sunčanje, kupanje, druženje, igranje, jahanje (uz najavu i kontrolirano vodstvo od strane uprave Centra) ... posjete obližnjim otocima Krapnju (tik do nas pa mogu i plivajući do tamo), Zlarinu, Prviću, Kapriju ili pak mogu posjetiti N.P. Kornati ... i N. P. Krka o kojima ne treba posebno pričati ...

https://www.kornati.hr/
https://www.npkrka.hr/

Uz to oni aktivniji željni pješačenja mogu u slobodno vrijeme do Grada (Šibenik je okolnim asfaltnim putevima udaljen od jahališta 10 km, a konjem se ili biciklom preko makadama dođe za pola sata ...) ili mogu autobusom pak na izlet do Splita, Zadra ...

Kupanje je moguće na javnim plažama udaljenim 1,5 od jahališta (Brodarica) ili ako se tko zaželi može na izlet u 15 km udaljeni Primošten ili 3 km udaljeni Solaris ili se pak možete svako nekoliko "skvasiti" na našoj maloj divljoj plaži tik do donjeg ispusta i livade na kojoj konji pasu.

Putne troškove i troškove za hranu volonteri će morat na žalost sami snositi, ali ukoliko bude zainteresiranih svakako ćemo nastojati organizirati poneku akciju za besplatan grupni posjet malo udaljenijim ciljanim točkama ... Kornati ili Krka, Primošten ili Split.

Dobrodošli su svi koji se na plaše rada i koji vole i poštuju prirodu, konje i djecu, posebice djecu s posebnim potrebama.

Organizator: Udruga Pegasus
Datum početka: 20.06.2009.
Lokacija: Mučići bb, Brodarica, Šibenik, Šibenik

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga Pegasus
Lokacija projekta:Mučići bb, Brodarica, Šibenik, Šibenik
Ciljana skupina: djeca i mladi s posebnm potrebama Grada Šibenika i Županije šibensko kninske
Ciljani broj volontera:4 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 20.06.2009
Datum završetka:05.08.2009
Broj sati: 6
Učestalost: svakodnevno
Od - do: ujutro od 7.30 do 10.30 i poslijepodne od 17 do 20 sati
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: vještine rada s konjima i sa manjim ručnim moltornim alatima
Posebni zahtjevi: odgovornost, ustrajnost i komunikativnost
Kontakt osoba: Ljiljana Nakić-Petrina
Web stranica: www.pegasus.hr
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Očekuje se da će ovim aktivnostima biti omogućeno normalno funkcioniranje Centra Pegasus-Šibenik te da će i tijekom ljeta biti omogućeno terapijsko jahanje za određen broj korisnika što ranije nije bilo moguće usljed nedostatka volontera.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Očekuje se da će Centar i kroz ljetno "zatišje" zbog kroničnog nedostatka ljudstva u to vrijeme moći normalno obavljati svoju djelatnost u terapijskom i rehabilitacijsko-rekreacijskom jahanju, te se očekuje "uljuđeniji" izgled dijela šume u kojem je već tijekom prvog dijela Međunarodnog volonterskog kampa od 25. svibnja do 05. lipnja postavljen određen broj instalacija terapijskog dječjeg igrališta.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri koji će svoje ljeto provesti u Centru Pegasus naučit će ili poboljšati svoje vještine u radu oko konja, ako već jašu moguće da će poboljšati i svoje jahačko umijeće. Upoznat će nove ljude i krajeve, te posebno ukoliko to budu željeli upoznati će praktično izvođenje terapijskog jahanja za djecu i mlade s tjelesnim ili netjelesnim hendikepom. Naši će volonteri svakako nakon ovog ljetnog iskustva u Pegasusu znatno pozitivnije gledati na osobe s posebnim potrebama. Uz ostalo moći će ljetovati, kupati se i sunčati na prilično atraktivnim lokacijama od Solarisa do Primoštena ...
Komentar organizatora: Ovaj projekt je među faza između dva ljetna Međunarodna volonterska kampa sa sudjelovanjem većeg broja mladih iz Stuttgarta, Njemačka.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.