Gdje sam?

Are You Syrious

Brune Bušića 42
10000 Zagreb
T: +385996600688
E: areyousyrious [at] gmail.com
URL: https://areyousyrious.eu/

Udruga AYS je osnovana s ciljem pružanja pomoći izbjeglim osobama. Naši volonteri aktivni su uzduž Balkanske rute, s najvećim brojem volonterski sati u Hrvatskoj, Sloveniji te Grčkoj. Osim pružanja direktne pomoći - osiguranja hrane, odjeće, higijenskih potrepština, informacija i prijateljske podrške, kontinuirano radimo na poboljšanju životnih uvjeta izbjeglih osoba, zagovaramo njihova prava te informiramo javnost o stanju na izbjegličkoj ruti.
Prikupili smo veće količine donacija odjeće, obuće i hrane, kojima smo snadijevali izbjeglice u Hrvatskoj i Srbiji, te smo osobito ponosni što smo poslali i 3 kontejnera donacija u Grčku. Također smo napravili mobilnu kuhinju i mobilne tuševe koji trenutno olakšavaju život izbjeglica koje se nalaze u Srbiji.
Zatvaranjem tzv. Balkanske rute i zadržavanjem većeg broja tražitelja azila u Hrvatskoj, naš rad se usmjerava na izbjeglice smještene u Prihvatilištu za tražitelje azila Porin u Zagrebu. Posebno smo se posvetili radu s djecom, te radimo na poboljšanju uvjeta života tražitelja azila i azilanata na području zdravstvene skrbi, smještaja, zaposlenja te obrazovanja djece i odraslih.

Izdvojeni projekti