Gdje sam?

domino

Ožujska 9
10000 Zagreb
T: 013820019
F: 013820375
E: udrugadomino.marketing [at] gmail.com
URL: www.thisisadominoproject.org

Domino je nevladina, nestranačka, neprofitna udruga sa sjedištem u Zagrebu koja djeluje kroz kulturu, medije, javne politike, obrazovanje i suradnje s domaćim i međunarodnim organizacijama. Umjetnost i kultura je najveći segment aktivnosti organizacije, istražujući raznovrsne izričaje usmjeren ka razvoju ravnopravnijeg i otvorenijeg društva. Unutar kulture izaženo je djelovanje putem festivala:
Festival Perforacije se održava svake godine u tri hrvatska grada, Zagrebu, Rijeci i Dubrovniku, a predstavlja širok spektar umjetnika s Balkana čije se izvedbe temelje na plesnom, kazališnom i likovnom izrazu te prijelaznim i graničnim područjima i disciplinama. (Posebni projekti: Noć performansa, Baza umjetnika).
Aktivnosti organizacije Domino pod imenom Queer Zagreb uključuju cijeli spektar događaja i inicijativa čiji zajednički cilj je jačanje LGBTIQ zajednice u Hrvatskoj za život bez diskriminacije. Najveći događaj, koji je sve započeo, Zagreb Queer Festival, bio je međunarodni festival kazališnih, plesnih i vizualnih umjetnosti a sada se ovo područje aktivnosti provodi pod imenom Queer Zagreb sezona, tijekom čitave godine, te u suradnji s drugim organizacijama, također i izvan Zagreba (Queer Split festival). (Posebni projekti: mjesečni filmski program Queer Momenti, izdavaštvo)
Uz kulturu, udruga djeluje i na području medija, javnih politika i edukacije. Regionalni LGBT portal Queer.hr prati teme relevantne za LGBT pitanja u Hrvatskoj i regiji, te na globalnoj razini. Program politike provodi se u suradnji sa Zagreb Prideom, Centrom za mirovne studije i udrugom LORI ponajviše kroz suradnju unutar Centra za LGBT ravnopravnost kojeg su osnovale gore navedene udruge.

Izdvojeni projekti