Gdje sam?

VIV: generacija 2014. - Barbara Rubinić

Barbara se posebno angažirala u radu Volonterskog kluba I. gimnazije čija je voditeljica.

Aktivno je sudjelovala u središnjem humanitarnom događaju I. gimnazije „Kap dobrote“ te se uključila u rad u pučkoj kuhinji za beskućnike Samostana Majke Terezije u Zagrebu. Nakon posebno dojmljivog posjeta kronično oboljeloj djeci Specijalne bolnice za kronične dječje bolesti u Gornjoj Bistri, Barbara je volontirala u njihovom ljetnom kampu i nastavila volontiranje samostalno i s prijateljima iz škole tijekom cijele godine.

Isto tako, Barbara je preuzela jednu od vodećih uloga pri sudjelovanju I. gimnazije u kampanji VCZ-a „Hrvatska volontira 2014!“. Na njezinu inicijativu, u školi je organizirana humanitarna akcija međunarodnog karaktera „Afričke narukvice prijateljstva“ za pomoć Sirotištu „Mali dom“ u Keniji.

S izrazitim interesom, uključila se i u radionice na temu volontiranja i medijacije mladih unutar projekta Foruma za slobodu odgoja „Pokreni promjenu! Volontiranje mladih za izgradnju kulture mira“, te projekta „Kako riješiti sukob?“. Održala je niz prezentacija o volontiranju i potaknula pokretanje novih volonterskih klubova ili aktivnosti u zagrebačkoj XVI. gimnaziji te Srednjoj školi Jastrebarsko. Barbara je dobitnica ovogodišnje Nagrade Grada Zagreba „Luka Ritz – nasilje nije hrabrost“.

Barbara mirno, ali odvažno pomiče granice volonterskog angažmana mladih. Inspiracija je za one kojima pomaže, kao i za one koji je prate na tom putu!

Vlasta Lukačević, prof.
Voditeljica volonterskog kluba I. gimnazije


Fotografkinja: Nina Urumov