Gdje sam?

VIV: generacija 2014. - Ingeborg Radimiri

Jedna od najljepših priča u IX. gimnaziji je volonterski rad naših učenika. Srce te priče je naša draga kolegica Ingeborg Radimiri i sama volonterka kad god je to potrebno.

Ljubav prema volontiranju prenijela je na naše učenike pa i neke profesore i od 1996. do danas nije posustala. 2007. službeno je na inicijativu Volonterskog centra Zagreb osnovan i Volonterski klub IX. gimnazije. Veliki dio vremena koje provodi kao koordinatorica volontera je volontiranje i to često bez volonterske knjižice.

Naši učenici volontirali su u Caritasovim domovima u Brezovici i na Savici, u domu Slava Raškaj, u udruzi PUŽ, sudjelovali u akciji s beskućnicima, organizirali prikupljanje darova za siromašnu djecu Trešnjevke, organiziraju u školi humanitarnu prodaju kolača za Božić, Uskrs i Dane kruha, posjećivali djecu u bolnici, pomagali napuštenim životinjama, držali prezentacije o volontiranju i motivirali mlađe da im se pridruže, itd. U središtu svega je Inge.

Škola je odgojno-obrazovna ustanova, to svi znamo. Svi međutim priznajemo da se ovo odgojno sve više zapostavlja. Nama u Devetoj Inge to nije dozvolila. Volontiranje koje ona potiče, naše učenike oblikuje prije svega u dobre i aktivne ljude. Kako ja znam reći roditeljima: kemija se da nadoknaditi, ali ovo što su dobili od volontiranja i pomaganja potrebitima je za cijeli život i neprocjenjivo je. Veliko hvala Ingi što, iako je bilo teških trenutaka, nije odustala.
Hvala Vam Inge

Svea Bielen,
ravnateljica IX. gimnazije

Veliko hvala profesorici Ingeborg Radimiri što nas je tolikom suosjećajnošću i tolikom voljom za pomoći drugima potaknula da se i mi uključimo u volonterski klub i osjetimo toplinu oko srca koja je neprocjenjiva. Profesorica Radimiri nas nije naučila samo kako biti volonter, već kako imati razumijevanja za druge i biti strpljiv i pažljiv. Naučila nas je kako se trud i rad uvijek isplate te je uvijek imala vjere u nas da možemo više.
Pomogla nam je da uvidimo neke vrijednosti koje blijede u današnjem svijetu i time nas učinila boljim ljudima.

Članovi volonterskog kluba IX. gimnazije


Fotograf: Adem Alajbegović