Gdje sam?

VIV: generacija 2014. - Marija Lovrić

Marija Lovrić učenica je 3. razreda Srednje škole Jelkovec (smjer: tehničar za računalstvo). Od prvog je razreda uključena u veliki broj aktivnosti koje se provode u našoj školi.

Odmah u početku potičemo učenike koji imaju iznimne uspjehe da pomažu onim učenicima koji imaju poteškoća u učenju, što je Marija prihvatila i u ove dvije i pol godine poklonila velik broj sati pomažući onima kojima je pomoć potrebna, a posebno svojim kolegama iz razreda.

Već u prvom razredu primijetili smo kako je Marija svestrana te je uključili u promidžbene programe škole, ali i u organizaciju različitih priredbi. Sudjelovala je u humanitarnim akcijama kada se prikupljala pomoć za poplavljena područja u prošloj školskoj godini, u programu prve pomoći gdje svojim zalaganjem i radom potiče druge učenice i učenike te se uključuje kao volonterka u aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Zbog iznimnog zalaganja u protekloj godini, izabrana je za vođu ekipe prve pomoći u školi. Članica je volonterskog kluba te, osim vremena koje ulaže u izvedbu planiranih aktivnosti, pomaže i voditeljici kluba u osmišljavanju raznih ideja i akcija koje tek slijede.

Izabrali smo Mariju Lovrić kao učenicu čiji put drugi učenici i učenice trebaju slijediti, jer pokazuje iznimnu energiju, dragovoljnost i odgovornost u preuzimanju i ostvarenju humanističkih ciljeva koje smo kao škola sebi zadali.

Djelatnici Srednje škole Jelkovec


Fotografkinja: Nina Urumov