Gdje sam?

VIV KOORDINATOR 2015.: Mario Bajkuša

Mario Bajkuša je u Forum za slobodu odgoja došao kao civilni ročnik davne 2005. godine nakon kojeg je ostao volontirati, a naknadno i raditi kao koordinator programa. Odmah je krenuo s provedbom volonterskog programa koji je tada u Forumu osnovan baš na njegovu inicijativu. Sve ove godine Mario je uspješno vodio i koordinirao naš volonterski program, svake godine okupljali su 10 do 15 novih volontera. 

Ono što su odmah svi primijetili i što je kod Marija evidentno i danas nakon 10 godina provedenih u Forumu – to je njegova velika strast prema temi obrazovanja i želji da u potpunosti primjenjuje misiju Foruma, a to jest: bolje i kvalitetnije obrazovanje u Hrvatskoj.

Kolege i volonteri su za Maria napisali mnogobrojne prekrasne rečenice, od kojih izdvajamo sljedeće:

Marijev doprinos Forumu je nemjerljiv, bez njega Forum definitivno ne bi bio prepoznata i cijenjena organizacija kakva danas jest, i zbog toga sam i kao prijateljica i kao kolegica iznimno ponosna i sretna što imam priliku svakodnevno raditi s njim i učiti od njega. 

Eli, izvršna direktorica Foruma za slobodu odgoja

Sjećam se jako dobro svakog "hvala" koje sam dobio od njega, a koji nije bio izrečen "mehanički", nego je doista nešto i značio. Sjećam se i svog, ali i njegovog osjećaja ponosa kad smo ostvarili neke važne ciljeve, sjećam se svake javne zahvale koju je izrekao volonterima na mnogim konferencijama, okruglim stolovima i priredbama, kao i naglašavanja da su volonteri najveće blago koje Forum posjeduje. 

Domagoj, kolega i bivši volonter 

Mario mi je pružio priliku i otvorio prostor da pokažem što znam i spoznam što ne znam. Zahvaljujući njemu, njegovom pristupu volonterima, ljudskosti i želji za prenošenjem znanja volonteri se pretvaraju iz sramežljivih studenata u samosvjesne osobe koje se zauzimaju za vrijednosti u koje vjeruju. On svojom uvjerenjem u sveopću dobrobit obrazovanja pruža volonterima primjer da je ispunjena osoba ona koja radi što voli i živi u što vjeruje.

Filip, kolega i bivši volonter 

Dragi Mario, zahvalna sam ti što si me naučio misliti svojom glavom, vjerovati u svoje sposobnosti i rad, vjerovati u promjene, željeti biti aktivan član društva i činiti nešto, truditi se poboljšati stvari. Hvala što si nama volonterima pokazao što znači biti dio kolektiva i pripadati, raditi zajedno na nekom cilju i ideji koja je veća od nas samih. 

Doris, volonterka 

Naš Mario je divan čovjek, čovjek s misijom da društvo u kojem živimo svakim danom bude sve humanije, solidarnije, ljepše. Zato i kreće od mladih, koji postaju ravnopravni sudionici današnjeg i oblikovatelji sutrašnjeg društva, vodeći ih kroz program volontiranja u Forumu te im u tom procesu pomažući da ostvaraju svoje ideje i želje, ali i nastojeći im usaditi vrijednosti slobode, kritičkog mišljenja, samosvijesti, solidarnosti i društvene odgovornosti. 

Marina, kolegica 


Fotografija: Hrvatski fotosavez