Gdje sam?

VIV KOORDINATORICA 2015.: Mirjana Kozina

Mirjana Kozina, mag.med.techn., provela je već 18 godina u Školi za medicinske sestre Vrapče na radnom mjestu strukovnog nastavnika. Za uspješan rad s učenicima promovirana je u zvanje mentora. Kao osoba je vrlo staložena, komunikativna, empatična i neprekidno promovira, kako među učenicima tako i među kolegama, asertivan način komunikacije. Svojom osobnošću i energijom uspjela je u vrlo kratkom vremenu okupiti veliki broj volontera u Školi, i s njima realizirati zavidan broj volonterskih akcija.

Kolege su sažele sljedeće rečenice o njoj: 

O Mirjani kao o koordinatorici i pokretačici volontiranja u našoj Školi sve je rečeno kad se kaže da je za nju volontiranje stil života. Za nju volontiranje nema granica, ono je način njena života i razmišljanja. Hvala joj što tu filozofiju širi oko sebe, što nas je „zarazila“ energijom suosjećanja, nesebičnosti i davanja! 

Latinka Križnik, ravnateljica Škole 

Mirjana je humana i požrtvovna osoba. Socijalno je osjetljiva, uvijek se angažira i pokreće i druge za brojne humanitarne volonterske akcije. Naša "Miki" je lučica koja zatinja kad god zatreba...

Anita, kolegica 
Učenice i članice volonterskog kluba Škole o Mirjani kažu:

Ona je jedna od onih osoba koje vas čine sretnom samim time što je poznajete. S lakoćom izvuče najbolje osobine iz svake osobe, a da ova ni sama nije svjesna da ih posjeduje, pa se zbog nje jednostavno osjećate boljom i sposobnijom osobom. Divim se njenoj organiziranosti, za sve ima vremena: za svakodnevne profesionalne obveze u školi, posvećenost grupi volontera, za svakog svojeg učenika nađe vremena i posveti mu maksimalnu pažnju, veseli se svakom maturalcu, izletu, druženju,... a uza sve to je brižna majka i supruga. Uz nju sam i sama otkrila plemenitost volontiranja.

Renee Mixich, 5c 

Veličina čovjeka vidi se po djelima koja ostaju za njim, a volontiranje je jedno od njih. Vrlo plemenite osobe mogu to raditi. Takva je naša sestra Kozina!
Mislim da je magistra Kozina odana tome što radi i da daje 100% sebe za volonterski klub. Ima dobre ideje i stalno se trudi osvijestiti učenike naše škole o važnosti volonterskog kluba u našoj školi i njegovom doprinosu ostalima.
Magistra Kozina je glavni pokretač humanih i socijalno osviještenih akcija u našoj školi - osoba s izraženim organizacijskim sposobnostima i voljom za prenošenjem znanja.


Fotografija: Hrvatski fotosavez