Gdje sam?

VIV KOORDINATORICA 2015.: Sanja Pavičić

Socijalna radnica Sanja Pavičić radi u Domu za starije osobe Maksimir. Svojim mladenačkim poletom, znanjem, stručnošću kao i izuzetnom željom za usvajanjem novih znanja i vještina doprinijela je stvaranju kreativne i stvaralačke energije u cijelom timu. Sve poslove obavlja profesionalno u skladu sa humanim i etičkim kodeksom, što je izuzetno važno za poziv kojem je posvećena. Otvorena i pristupačna, korektna u odnosu sa korisnicima i kolegama.

Stručni tim Doma

Visoko profesionalna i samostalna u svakodnevnom radu. Korektna i topla u odnosu prema korisnicima sa izuzetnom motivacijom za rad sa volonterima.

kolegica Lidija

Volontiranju kao djelatnosti prethodi ideja o volontiranju. Volonter dolazi s dobrom voljom, entuzijazmom i nekim unutarnjim porivom, ne znajući, zapravo, što ga čeka“na terenu“. U Domu Maksimir volontera će dočekati nasmiješena Sanja Pavičić! Zahvaljujući njenom neposrednom pristupu, volonter može opušteno ući u zanimljiv i osebujni svijet Doma.

Ona je pristupačna, dinamična i vedra pa tako i stimulira volontera da bude aktivan i susretljiv te da se lakše prilagodi ljudima i situacijama u Domu. Kao volonter, posebno bih istaknula, priznajem, neočekivano zanimljive sastanke volontera. Kroz prikladne teme, originalne edukacije i topli ljudski pristup, Sanja nas uspijeva nečemu naučiti, a istovremeno i zabaviti. U Domu ima preko pedeset volontera, a pouzdano znam da im Sanja zna svima imena i prezimena. Ne bih se čudila da zna i brojeve telefona.

volonterka Gordana

Sanja uvijek daje sve od sebe u radu s korisnicima Doma, zbog čega je svi vole, što se vidi po uvijek nasmiješenim licima kad je vide. Dom Maksimir ima veliku vrijednost, jer u njemu radi Sanja, koja zrači toplinom i dobrotom koju dijeli sa svim korisnicima, i kroz razgovore i kroz organizaciju raznih događanja.

volonterka Ljubica Nađ

Sanja je veoma ažurna u svom poslu u kojem se veoma trudi da ugodi svakom korisniku, jer intuitivno osjeća kome je što potrebno i kako korisnika potaknuti i osnažiti. Zbog nje je i program u Domu bogat, jer uvijek organizira neko događanje. I mi volonteri smo veoma zadovoljni s njom, jer uvijek nas raspoloženi nekog igrom i aktivnostima na redovnim sastancima volontera koje organizira, a redovno nas zove i kad nismo u Domu, kako bi nas obavijestila o idućim aktivnostima. Sanja je uzorna socijalna radnica koja je odabrala svoje pravo životno zanimanje, koje odgovara njenoj veseloj i požrtvovanoj ličnosti.

volonterka Marija Radić

Sanja "spaja" ljude kroz rad i igru. Tako smo i mi volonteri aktivniji, jer kroz edukacije i sastanke, pod njenim vodstvom, učimo se raznim tehnikama i više se svi družimo. Sanja Pavičić je prvenstveno dobar čovjek koji iz ljubavi, i sa razumijevanjem i suosjećanjem, radi svoj posao.

volonter Pavao Špehar

Sanja je uvijek nasmijana i susretljiva; tu je za sve potrebe korisnika Doma, ali i volontera, kako bi život u Domu prolazio bez problema. Njen angažman na raznim aktivnostima u Domu je stalan i redovan, a uz to svakodnevno bez problema rješava i nenadane novonastale situacije. Bez obzira da li u radno vrijeme ili van njega, s njom je moguće stupiti u kontakt, uživo, preko telefona ili e-maila. Sa svakim ima jedinstven pristup ophođenja, osoban i susretljiv, kojim postiže da se ljudi s njom osjećaju opušteno i paženo.

volonterka Mirna Jasić


Fotografija: Hrvatski foto savez