Warning: Attempt to read property "id" on null in /home/vczhr/public_html/wp-content/themes/volonteka/index.php on line 21
Kreiranje politika za razvoj volonterstva - Volonterski centar Zagreb

Kreiranje politika za razvoj volonterstva

U sklopu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva čiji smo članovi osnivači, kao i ostali regionalni volonterski centri u Hrvatskoj – Udruga SMART iz Rijeke, Udruga MI iz Splita te Volonterski centar Osijek – nastojimo uskladiti i obogatiti rad na razvijanju volonterstva u Hrvatskoj. Mreža je osnovana u prosincu 2008. godine.

VCZ uključen je u projekt „Radius V“ koji je usmjeren na kreiranje poticajnog okruženja za razvoj volonterstva kroz uspostavljanje jedinstvene metodologije za sustavno i kontinuirano istraživanje stanja i trendova te mjerenje utjecaja volontiranja na društveno-ekonomski razvoj u RH. Projekt je započeo u listopadu 2020. godine, a više o njemu pročitajte ovdje.

Jačanje kapaciteta, udruživanje stručnosti organizacija civilnog društva i akademske zajednice te poticanje strukturiranog dijaloga između organizacija civilnog društva, državne uprave, lokalne i regionalne samouprave i visokoobrazovnih i znanstvenih ustanova doprinijet će daljem razvoju učinkovitih javnih politika za razvoj volonterstva na nacionalnoj i lokalnoj razini. Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje.