Warning: Attempt to read property "id" on null in /home/vczhr/public_html/wp-content/themes/volonteka/index.php on line 21
Osnovne informacije - Volonterski centar Zagreb

Osnovne informacije

 

Volonterski centar Zagreb uspostavio je u svojem višegodišnjem djelovanju partnerstva s brojnim akterima iz različitih segmenata društva. Naš rad odvija se u zajedničkom djelovanju i suradnji s tijelima državne i lokalne vlasti, udrugama, ustanovama i tvrtkama u provedbi programa i projekata.

Kako bismo svojim volonterima ponudili što širu lepezu mogućnosti, trudimo se stalno raditi na detektiranju potreba koje trenutno postoje kako u Zagrebu tako i u drugim dijelovima Hrvatske. Organizatore volontiranja povezujemo s volonterima koji nam se svakodnevno obraćaju tražeći preporuku za volontiranje, a naši programski partneri omogućavaju nam da podižemo kvalitetu volontiranja te da osiguramo kontinuitet provedbe naših programa. Osobito su nam važne i veze koje stvaramo s akademskom zajednicom i školskim ustanovama, jer nam one omogućavaju sustavnije prenošenje navike volontiranja na mlade ljude. Na kraju, savjetujemo i tvrtke zainteresirane za pokretanje ili razvoj volontiranja zaposlenika.

Jedna od vrijednosti koju njeguje VCZ je otvorenost prema različitosti koju kroz njegovanje partnerskih odnosa s organizacijama iz svih sfera društvenog života nastojimo unijeti u sve naše programe. Javite nam se s vašim idejama i prijedlozima za zajedničko djelovanje kako bismo brzo i učinkovito reagirali na akutne izazove našega društva.