Volontiranje zaposlenika

 

Volonterski centar Zagreb na razvoju volontiranja zaposlenika radi od 2007. godine. Intenzivna suradnja s poslovnim organizacijama na temu volontiranja zaposlenika započela je 2017. godine osnivanjem Mreže za razvoj korporativnog volontiranja te se otada sve do krizne 2020. godine kontinuirano radilo na promociji i razvoju volontiranja zaposlenika putem sastanaka Mreže i organizacijom godišnjih Nacionalnih konferencija o volontiranju zaposlenika. Također, 2019. godine pokrenuto je i potpisivanje Povelje o volontiranju zaposlenika kada je 23 organizacije potpisalo Povelju i time potvrdilo namjeru sustavnog pristupa razvoju volontiranja zaposlenika. 2020. godine zbog COVID-19 epidemije proaktivna suradnja je prekinuta te je u proljeće 2021. u sklopu projekta „Radius V“ ponovo pokrenuta.

Volontiranje zaposlenika podrazumijeva volonterski angažman zaposlenika organizacije koji se odvija u organizaciji tvrtke. Uz klasično odgovaranje na potrebe zajednice novčanim ili materijalnim doprinosima, privatnom sektoru se otvara mogućnost da zaposlenici:

  • volontiranjem pružaju svoja znanja i vještine pro-bono, na korist neprofitnog sektora ili pojedinaca.
  • volontiraju u volonterskim akcijama koje nisu usko povezane s njihovim područjem rada, ali odgovaraju na neku od aktualnih potreba zajednice.

VCZ redovito komunicira i daje podršku tvrtkama i organizacijama u pokretanju i provođenju volonterskih programa. Sve novosti oko aktivnosti VCZ-a u području razvoja volontiranja zaposlenika možete pratiti ovdje.